Presentera

Vi bjuder in dig och ditt team som genomfört ett förbättringsarbete eller projekt att presentera ert arbete och de erfarenheter ni fått på det nationella forumet Utvecklingskraft. Konferensen vänder sig till alla som arbetar inom hälso- och sjukvård, omsorg samt tandvård. Utvecklingskraft erbjuder alla en möjlighet att presentera ett förbättringsarbete, oavsett om de lett till stora eller små förbättringar.

2021 är konferensen helt digital och vi vill ha ert arbete presenterat i digital form.

Vi erbjuder två presentationsformer

Utvecklingskraft 2021 ger möjlighet att presentera förbättringsarbeten antingen genom ett inspelat seminarium på 15-20 minuter eller en digital poster. Nedan beskriver vi hur man går tillväga för att presentera ett förbättringsarbete under Utvecklingskraft 2021.

1.

Anmäl ett förbättringsarbete

Det första som ska göras för att kunna presentera ett förbättringsarbete under Utvecklingskraft 2021 är att anmäla ett seminarium eller en poster till konferensen. Det enda som behöver göras är att fylla i ett kort formulär. Alla som anmäler ett förbättringsarbete eller en poster får plats att visa upp sitt förbättringsarbete på den digitala konferensen

Sista dagen att anmäla sitt förbättringsarbete är 1 september.

2.

Skapa presentationen

Nu har det blivit dags att bli produktiv och spela in det anmälda seminariet eller skapa den digitala postern. Att spela in ett seminarium behöver faktiskt inte vara speciellt svårt, det räcker gott med en dator med PowerPoint, inbyggd mikrofon eller ännu hellre ett headset. Vi har skapat en guide som visar hur man, på ett enkelt sätt, med hjälp av PowerPoint kan spela in sitt seminarium. Givetvis finns det andra sätt att spela in sitt seminarium på. Ska förbättringsarbetet presenteras med en poster önskar vi få den i pdf-format.

3.

Skicka in postern eller seminariet

När postern är skapad eller seminariet inspelat är det dags att skicka in slutresultatet. Det görs enkelt via ett uppladdningsformulär. När filen är uppladdad får du en bekräftelse till den angivna mailadressen att den är mottagen.

Sista dag att ladda upp materialet är 12 september.

4.

Tillgänglighetsanpassning

23 september 2019 trädde lagen om tillgänglighet till digital offentlig service i kraft. Lagen innebär bland annat att allt videomaterial som publiceras på en webbplats som drivs av en offentlig aktör ska tillgänglighetsanpassas genom textning. Utvecklingskrafts webbplats drivs av Region Jönköpings län och omfattas således av lagen vilket innebär att alla inspelade seminarier som skickats in ska textas. Ökad tillgänglighet är något positivt och textning av film är relativt enkelt, mycket av arbetet sker nämligen ”automagiskt”.

Behöver ni hjälp och guidning med att komma igång? Hör av er till utvecklingskraft@rjl.se

Utvecklingskraft arrangeras av Region Jönköpings läns utvecklingsenhet Qulturum.

logo_region_jonkopings_lan_vit_skuggning_stor