Posterutställning

Alla vårdcentraler i Region Jönköpings län som ingår i vårdval kommer under Utvecklingskraft 2024 att presentera sina förbättringsarbeten, genomförda under 2023, med en poster. På konferensen kommer de att få tillfälle att presentera och berätta mer om sitt förbättringsarbete för många nyfikna och vetgiriga deltagare. I denna information vill vi berätta det ni behöver veta för att delta som presentatörer på Utvecklingskraft.

Bättre och tydligare presentationer

I samband med ert förbättringsarbete har ni skrivit en rapport och/eller gjort en A3. Inget av detta är ett bra presentationsmaterial på en konferens. Våra deltagare kommer till konferensen för att höra er berätta om ert förbättringsarbete. Därför har vi tagit fram en digital presentationsmall som ni ska använda vid er presentation – Ladda ner presentationsmall.

I presentationsmallen vill vi att du anger någon/några kärnfulla och sammanfattande meningar under varje rubrik. Vi vet och förstår att det är väldigt utmanande att kortfattat skriva ner detta, men tänk på att du muntligt kommer att få berätta mer om detta. Det som syns i presentationsmallen är alltså en sammanfattning av det som du berättar och presenterar, inte ditt manus. Skulle du möta på problem med detta eller har ett behov av stöd är du välkommen att kontakta oss.

Ni kommer delas in i grupper om 5–6 presentatörer där varje presentatör får ca 5-6 minuter på sig att presentera sitt förbättringsarbete. Tiden är begränsad och till er hjälp finns följande rubriker i presentationsmallen:

 • Titel på förbättringsarbetet
 • Namn på vårdcentralen
 • Detta ville vi uppnå/åstadkomma
  Beskriv bakgrunden till förbättringsarbetet genom att berätta om eventuella problem och utmaningar ni ville lösa eller vilka mål ni ville uppnå.
 • Så här gjorde vi
  Förklara hur ni gick till väga för att nå målet, vilka utmaningar som fanns samt hur och på vilket sätt ni involverade kund/patient och era medarbetare.
 • Detta är våra mätningar resultat
  Redogöra för era mätningar över tid och era resultat genom att ange mätbara effekter, gärna med siffror, procenttal eller diagram och grafer. I presentatörsmallen finns utrymme att göra extra sidor för att tydligt visa era resultat.
 • Nästa steg, lärdomar och medskick
  Om någon annan vill testa att genomföra det ni gjort i ert förbättringsarbete ska ni under denna rubrik skicka med tips och lärdomar. Ni får gärna berätta lite kortfattat om vad ert nästa steg är.
 • Plats för bild
  Smycka gärna din presentation med en bild från er verksamhet eller förbättringsarbete. Det finns en avsedd ruta för detta till höger i mallen.
 • Kontaktuppgifter och QR-kod
  Fyll i kontaktuppgifter till presentatören eller till vårdcentralen. QR-koden skapar vi och lägger till i er presentation. Den kommer leda till ert fullständiga förbättringsarbete som vi publicerar på utvecklingskraft.se. På så vis kommer de deltagare som är intresserade av att veta mer om ert förbättringsarbete kunna komma åt det.

Inga utskrifter

Nytt för i år är att ni inte ska skriva ut och ta med era postrar till konferensen. De kommer att visas upp på en stor TV eller skärm. Vi kommer att skapa ett galleri av samtliga presentationer som kommer hängas upp på Qulturum, men detta ansvarar vi för.

Ladda ner presentationsmall

Primärvårdsstjärnan

Utvecklingskraft är ingen tävling, utan syftar till att lyfta era fantastiska förbättringsarbeten. Men vi vill gärna låta någon av er skina lite extra och därför delar vi ut priset Primärvårdsstjärnan.
Samtliga på konferensen kommer tillsammans rösta fram årets primärvårdsstjärna utifrån kriterierna:

 • Vilket förbättringsarbete har bäst relevans och nytta för den aktuella verksamheten och dess Esther?
 • Vilket förbättringsarbete kan på ett enkelt sätt användas och skapa nytta för andra verksamheter i regionen.

Blir ert förbättringsarbete under dagen framröstat bland top 3 kommer ni få komma upp på scenen och pitcha ert förbättringsarbete. Ni kan redan nu börja fila på segertalet.
Lycka till!

Inlämning av presentationer

Vi vill ha er digitala presentation skickad till oss senast måndag 15 april. Ni laddar upp den via knappen nedan eller följande länk: https://share.mediaflow.com/sv/?NIKEJ33SSL

Namnge filen med vårdcentralens namn.

Utvecklingskraft arrangeras av Region Jönköpings läns utvecklingsenhet Qulturum.

logo_region_jonkopings_lan_vit_skuggning_stor